Ce-mi zboara prin ganduri …

La cateva zile trebuie sa auzim ca profesorii se mai fac vinovati de cine stie ce minunatie: o profesoara a facut sex cu un elev, un profesor de sport a pus mana pe posteriorul unei eleve, un elev s-a sinucis pentru ca a iubit o colega/o profesoara, nu exista locuri de munca, bate vantul prea puternic, e prea cald, s-au ciocnit doua masini, ca lumea asculta manele, ca lumea se bate si alte aberatii dintr-acestea.

Acum e randul altei intamplari, anume un copil de 12 ani ar fi fost scapat de un alt coleg in cap, acesta nu ar fi patit mare lucru, iar la cateva zile copilul de 12 ani a murit din cauza acestei intamplari. Suparare mare pe profesori ca nu au anuntat parintii, chiar si pe director. Un director de scoala nu are alte treburi decat sa caute prin clase care a mai cazut in cap? Eu i-as acuza pe parinti, de ce nu l-au intrebat ce a facut la scoala? De ce nu l-au educat acasa sa stea cuminte? Sau pe copil, de ce nu a spus ca s-a lovit puternic, sau ca se simte rau? De ce nu se da vina pe doctorii care l-au tratat ulterior?

Eu tin minte ca si noi ne jucam, cadeam, ne invineteam, altii si-au mai rupt si membre. Vad oameni la 40-50 de ani care si acum cand isi intalnesc fostii dascali pe strada le multumesc acestora pentru ca i-au batut in scoala si au devenit oameni cu un anumit statut socio-profesional, nu salahori.

Noi nu ne punem problema daca acei copii sunt retardati din nastere sau au cine stie ce probleme psihice, nu, nene, tot ce e de rau pleaca de la profesori!

Comments on: "Sa-i injuram pe profesori, iar" (2)

  1. Total de acord! Daca se vrea sa se faca ceva, trebuie sa se inceapa de la elevi. Profesorii sunt practic cu mainile legate, nici macar nu-i pot da afara de la ore. In schimb pot fi insultati, jgniti sau persiflati chiar in clasa. Mereu am crezut ca tinerilor ar trebui sa li se ofere alternative. Daca vrei scoala, te comporti ca un elev, respecti regulile respectivei institutii de invatamant. Daca nu…nicio problema, poti sa te duci la munca. Deci reguli dure in scoli, si exmatriculari in masa. Sunt sigur ca multi smecherasi se vor calma. Mai mult de 4 clase nu vad de ce ar fi obligatorii!

Lasă un comentariu