Ce-mi zboara prin ganduri …

Furnizorul de telecomunicatii RCS & RDS a hotarat sa nu mai difuzeze pe platforma DTH (antenele digi) programele ce apartin de Intact Media Group (adica Antena 1, 2, 3, Euforia TV, GSP).

Cei de la RCS afirma despre cei de la Antene ca ar fi cerut 7 milioane de euro pe an pentru retransmiterea acestor posturi, pe cand cei de la Antene ii acuza pe cei de la RCS ca vor sa obtina difuzarea gratuita a posturile apartinand de Intact.

Nu vreau sa comentez despre acuzele politice, dar o televiziune traieste din publicitate. Daca RCS primeste bani de la abonati pentru posturile pe care le difuzeaza, nu e normal ca si posturile respective sa primeasca o anumita parte din acei bani?

Chiar daca e o problema de bani, ce vina au telespectatorii care sunt clienti Digi? Poate vor sa se uite la Observator, Agentul VIP, Q&A, Premium Liga, etc. Cand au incheiat contractul cu Digi li s-au prezentat oferte ce contineau inclusiv posturile Intact. Ar fi frumos ca toti clientii de Digi sa renunte la aceste servicii si sa treaca la concurenta (dolce, akta, boom, etc), dar si aici e o problema, trebuie sa dezinstalezi si sa transporti singur echipamentul la anumite locatii.

Probabil sa va rezolva in cateva zile aceasta problema.

Reclame

Comments on: "Razboi antene – digi (intact-rcs/rds)" (2)

  1. sharutza said:

    Esti dispus sa platesti factura marita la cablu fara sa primesti ceva in schimb? Plus la asta, ca sa isi asigure prezenta pe grilele difuzorilor de telecomunicatii, Intact si-a asigurat statutul de must-carry pe toate canalele, prin urmare nu ar trebui sa perceapa taxa pe retransmisie pe DHT. Daca vor taxa, ar trebui sa fie deacord ,ca difuzorul media sa nu fie obligat sa le puna in grila de programe iar utilizatorul final sa poata alege daca vrea proramele in grila sau nu. De ex HBO-ul. Pt a avea HBO trebuie sa platesti in plus. Mai informeaza-te.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: